Scharrelvarken

 

De oorsprong van Capelin varkens bevind zich in de bergen van Zuid Frankrijk. De varkens groeien op bij boeren die nog rust en liefde hebben voor het ambacht. Na 6 maanden wegen ze ongeveer 100 kg. Ze hebben de ruimte om te scharrelen en te spelen in het stro. De open stallen zorgen voor frisse berglucht en een natuurlijk dag- en nachtritme. Hierdoor garanderen de Franse boeren een gezond en van nature sterk varkensras.

 

 

De smaak van vroeger

De Capelin varkens krijgen Franse granen en kastanjes gevoerd uit de regio Auvergne. Ze leven in groepen op stro. De kastanjes, granen, de ruimte en de rust zorgen voor een ouderwets lekkere smaak van het vlees. De oorspronkelijke smaak van vroeger.

 

Vertrouwen

Van ieder varken is bekend bij welke boer het vandaan komt. Iedere boer koopt zijn granen en kastanjes bij de coƶperatie. Allemaal zijn ze verplicht zich te houden aan de strenge kwaliteitsnormen die de coƶperatie heeft gesteld. Groeihormonen worden niet gebruikt. Een onafhankelijke lokale dierenarts houd toezicht tijdens het gehele proces. Dit waarborgt de voedselveiligheid en de kwaliteit van het vlees.

 


TERUG NAAR DE HOMEPAGINA